Materialele şi programul conferinţei „Evaluarea bunurilor din patrimoniul cultural-istoric” - 18 octombrie 2014, Gura Humorului

17.10.2014 11:07

Cea de-a şasea ediţie a acestei conferinţe va avea loc pe 18 octombrie 2014, la Hotelul Best Western Bucovina din Gura Humorului.

Locaţia nu este întâmplătoare, Bucovina fiind un loc încărcat de istorie, iar Mănăstirea Voroneţ, monument istoric ce datează din 1488, reprezentând un adevărat punct de atracţie turistică.

Ne propunem să aducem şi anul acesta în faţa dumneavoastră evaluatori de obiecte de artă şi personalităţi din domeniul patrimoniului cultural-istoric, care să prezinte diverse teme de interes.

Printre speakerii evenimentului se numără: Gheorghe Bădescu, Membru Fondator şi Preşedinte ANEVAR 1992-2001, Pavel Şuşară, Preşedintele Asociaţiei Experţilor şi Evaluatorilor de Artă din România, Carmen Solomonea, Conf. univ. dr. în cadrul Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, Mariana Dragu, Istoric de Artă şi Dalina Bădescu, drd. Facultatea de Istorie Bucureşti – secţia Istoria Artei.

De asemenea, sâmbătă, după conferinţă, vom organiza o excursie la mănăstirile Voroneţ şi Humorului. Pentru cei care decid să ia parte la această excursie, ziua se va încheia cu un foc frumos de tabără, mâncare pregătită în ceaune, pe pirostrii şi pe grătare, într-un loc extrem de pitoresc şi rustic, la Hanul din Ariniş, acestea fiind numai câteva dintre “ingredientele” unei seri speciale.

Participarea la conferinţă echivalează cu 8 ore din programul de pregătire continuă, în urma promovării unui test.

preluare : site AENVAR